Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ASTARTE FEST Vol. 1: Kyttaro, 20/06/15 (Live Report)

Το πρώτο ΑSTARTE FEST είναι πλέον γεγονός και έγινε στην μνήμη της σπουδαίας Ελληνίδας μουσικού, Μαρίας Κολοκούρη, ή όπως την γνώρισε το ευρύ κοινό, Τristessa, με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατό της, που συμπληρώνεται τον Αύγουστο. 
Το φεστιβάλ έγινε στο Κύτταρο και η πρώτη μπάντα που ανέβηκε στην σκηνή ήταν οι Thrashers Kosmogonia, που είχαν το δύσκολο έργο να ανοίξουν ένα φεστιβάλ με πάρα πολλά συγκροτήματα, παρόλα αυτά όμως δεν μάσησαν και ξεκίνησαν με το "Fallen Pegasus", παρουσιάζοντας επίσης υλικό από το επερχόμενο EP τους, τα "Nobody's Safe" και "Opium Of Hallucination". Το set τους το έκλεισαν με μια διασκευή στο "Roots Bloody Roots" των Sepultura, παραδίδοντας την σκηνή στους Divine Dissection, οι οποίοι ξεκίνησαν διασκευάζοντας Slayer, "Dead Skin Mask" και στη συνέχεια έπαιξαν δύο δικά τους τραγούδια, τα "Personal Change" και "OBLiviΩN", που ήταν και το αρχικό όνομα της μπάντας, όπως μας πληροφόρησε η εξαιρετική frontwoman τους Ρεβέκκα. Το Set τους οι Divine Dissection το έκλεισαν με δύο διασκευές σε Pantera, τα "Cemetery Gates" και "Mouth For War" με τις συμμετοχές των, Γιάννη Δημουλά (September Code, 5 Broken Minutes - A Pantera Tribute), Αλίκης Κωστοπούλου (Ruthless Steel, Customize) και του Πάικ Mπόκου (5 Broken Minutes - A Pantera Tribute).
Με τον αέρα της συναυλιακής του εμπειρίας, ανέβηκε στην σκηνή του Κυττάρου ο Ηλίας Παπαδάκης, με τη νέα σύνθεση των Memorain, όπως αυτή συμπληρώθηκε πέρυσι, με τον Βαγγέλη Κόλιο (Furor), να προσδίδει extra ενέργεια στην μπάντα, η οποία έπαιξε τραγούδια κυρίως από το "Seven Sacrifices" και τέλειωσε με μια τρομερή διασκευή στο "Stand Alone" των Ιced Earth, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπανδρέου των Desert Near The End.
H ώρα των special guest Exarsis έφτασε, που με μικρό set 3 μόλις τραγουδιών, με τα δύο από το τελευταίο τους album "The Human Project", κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο, με τον Νίκο Τραγάκη στα φωνητικά να είναι πάρα πολύ καλός και να ταιριάζει άψογα με την μπάντα.
Στη συνέχεια τα φώτα έσβησαν για να ανέβουν οι Blacksters Diablery, oι οποίοι δημιούργησαν μια κολασμένη και αποπνικτική ατμόσφαιρα, που καθήλωσε τον κόσμο. Εκτός από το δικό τους υλικό, παρουσίασαν και μια διασκευή στο "Black Mighty Gods" των Astarte!!! 
Γενικότερα το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και όλες οι μπάντες τα έδωσαν όλα, αλλά υπήρχαν και δύο - τρεις στιγμές που ξεχώρισα προσωπικά, μια από αυτές ήταν όταν στο τέλος του show των Diablery, ανέβηκε στην σκηνή ο Τherthonax των Kawir, ένας άνθρωπος που προέρχεται  από την ένδοξη Black Metal εποχή που πρέσβευε και η Μαρία, ο οποίος έπαιξε μαζί τους τα "Artemis 'Άρτεμις'" και "Aeizoon Pyr 'Αείζωον Πυρ'" των Kawir!!!
Όσοι έχετε παρακολουθήσει τους Κarma Violence γνωρίζετε τον επαγγελματισμό και την δυναμική που χαρακτηρίζουν τα live τους, έτσι λοιπόν για ακόμη μια φορά έκαναν δική τους τη σκηνή και το πρώτο "δυνατό ξύλο" έπεσε, με το "Christian Lovers (made me do it)", να εξελίσσεται σε κλασικό.
Στο ίδιο επίπεδο και ακόμη καλύτερα συνέχισαν την βραδιά οι θρυλικοί Acid Death, oi oποίοι μας παρουσίασαν τα "Hell’s Maw", "Mental Slime", "Hall Of Mirrors"
και  "Taste Of The Εrratic", από το επερχόμενο τους album, “Hall Of Mirrors”, που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη, τα οποία άνοιξαν την όρεξη στους φίλους της μπάντας καθώς ακούστηκαν πολύ καλά.
Womb Of Maggots με το Brutal Death Metal τους ισοπέδωσαν τα πάντα, με μια δεμένη σκηνική παρουσία, καθώς μην ξεχνάμε ότι μόνο τυχαίοι δεν είναι, καθώς ήταν και οι δημιουργοί των πάρα πολύ καλών Inactive Messiah!!! Στα συν της μπάντας, η εκπληκτική επαφή με το κοινό που έχει ο frontman τους Ιωάννης Φραντζής Μινάρδος, ο οποίος κέρδισε τους πάντες. Την τρέλα που κουβαλάνε οι  Womb Of Maggots την απογείωσε και η συμμετοχή του Γιάννη Νάκου, από Mortal Torment, κάνοντας μαζί τους μια διασκευή σε Slayer, φέρνοντας στα μέτρα τους το "Raining Blood"!!!
Η πιο ιδιαίτερη στιγμή στο Live έφτασε, καθώς στη σκηνή ανέβηκαν οι Lloth, η πρώτη μπάντα της Μαρίας, πριν μετονομάσει το συγκρότημα σε Αstarte και την επαναφέρει ως project, μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Μαίη το 2003. Η μπάντα ξεκίνησε με το "I (Dead Inside)", με τον Νίκο να αισθάνεται κάθε λέξη που τραγουδούσε, ο οποίος είχε μια επιβλητική παρουσία χωρίς πολλά λόγια, γιατί μιλούσε μέσα από τους στίχους του. Το εκπληκτικό τραγούδι "Archos", το αφιέρωσε στον γιο τους. Η μπάντα έκανε και μια διασκευή σε Αstarte στο τραγούδι "Deviate" και έκλεισε με το "Αθάνατη (Athanati)", που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέσα από το Under The Sign Of Metal, το οποίο έφερε δάκρυα συγκίνησης σε αρκετούς παρευρισκόμενους.
Η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τους Death Metallers Soulskinner επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, καθώς μας παρουσίασαν ένα επιβλητικό και τίμιο live και πως να μην γινόταν αυτό, καθώς την μπάντα την απαρτίζουν μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας μας, όπως ο Gothmog (Thou Art Lord), ο Βασίλης Ζόμπολας (Thou Art Lord, Principality Of Hell, Nergal) και από πέρυσι πίσω από τα τύμπανα βρίσκεται ο Κώστας Σαββίδης (ex- Kawir, Nightfall, Septicemia). H μπάντα εκτός από δικό της υλικό, έκανε και μια διαολεμένη διασκευή στους Sodom και το "Remember The Fallen"!!!
H μπάντα όμως που ξεχώρισε  και συζητούσε ο κόσμος για αυτούς και μετά το live, ήταν οι παλιοί Black Metallers Order Of The Ebon Hand, που με τον παγωμένο Νορβηγικό τους ήχο, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν πίσω στα 90's. H σκηνική τους παρουσία ήταν συγκλονιστική  και η εκτέλεση του "The Skull", μια από τις ωραιότερες στιγμές του show!!!
Ο Νίκος Μαίης, διοργανωτής φυσικά και του event, είχε δηλώσει ότι αυτή η βραδιά, αφιερωμένη στην μνήμη της Μαρίας, ήθελε να αντιμετωπιστεί ως μια μεγάλη γιορτή και τι πιο ιδανικό λοιπόν από τις δύο μπάντες διασκευών που επιλέχθηκαν ώστε να κλείσουν την βραδιά. 
Η μια μπάντα λοιπόν είναι οι πάντα εξαιρετικοί Maidenance, με τον Μike Liva να τους βοηθάει επί σκηνής στα φωνητικά, μέχρι να βρουν τον νέο τους τραγουδιστή. Οι Maidenance, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, διασκευάζουν τους Θεούς Ιron Maiden και τα τραγούδια που επέλεξαν είναι τα "Be Quick Or Be Dead", "Revelations", "Purgatory", "Children Of The Damned", "Infinite Dreams" και το απολύτως συναυλιακό, "Heaven Can Wait"!!! UP THE IRONS!!!
Τελευταία μπάντα, εμφανίστηκε το δεύτερο συγκρότημα διασκευών, οι επίσης αξιόλογοι  Bigus Dickus, που διασκεύασαν τα "The Hellion/Electric Eye" (Judas Priest), "Perfect Strangers" από Deep Purple, με τη συμμετοχή της Maxi Nil (Jaded Star), συνέχισαν με το "Embers Fire" των τεράστιων Paradise Lost, με τη συμμετοχή του Terry Nίκα από Scar Of The Sun. Η αδρεναλίνη ανέβηκε όταν μοιράστηκαν την σκηνή με τον Τάσο Κροκόδειλο των Spitfire και διασκεύασαν το "Blood Of My Enemies" των Μanowar!!! Το set τους το τελείωσαν διασκευάζοντας μια σειρά τραγουδιών των Metal Gods Judas Priest: "The Ripper", "Victim Of Changes", "Diamonds And Rust", "You've Got Another Thing Comin", "Touch Of Evil")
Η βραδιά λοιπόν κύλησε όπως έπρεπε και 300 και πλέον άνθρωποι αποχωρούσαν από τον συναυλιακό χώρο του Κυττάρου ικανοποιημένοι, γνωρίζοντας ότι τίμησαν την Black Metal Queen, επιβραβεύοντας όλα τα σχήματα που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και κάνοντας κάποια παιδιά ευτυχισμένα, καθώς όλα τα έσοδα πήγαν στο Χαμόγελο του Παιδιού!!!
Και του χρόνου στο Αstarte Fest vol II
ΑΘΑΝΑΤΗ!!!!

Ανταπόκριση: Δημήτρης Άγας
Φωτογραφίες: Έλλη Χαρίση
Edit Φωτογραφιών: Βένια Λουτσοπούλου


Δείτε όλες τις φωτογραφίες του live εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου