Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

LLOTH: "Αθάνατη [Athanati]" (Studio Report)

Βρέθηκα στα studio Εσώτερον για λογαριασμό του Under The Sign Of Metal, ώστε να ακούσω το νέο δίσκο των Lloth - "Αθάνατη", εκεί με υποδέχθηκε o Νίκος Sic Μαίης τραγουδιστής και το παλιότερο πλέον μέλος της μπάντας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του group. 
Εδώ να πούμε οτι το συγκρότημα το είχε δημιουργήσει η Τristessa των Astarte το 1995 και οτι το album όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στη μνήμη της από τον σύζυγό της Νίκο.
Το album ξεκινάει με το πασίγνωστο πλέον "Αθάνατη", το οποίο έχει γίνει και videoclip με μια ανώτερη studio εκτέλεση, και φυσικά καλύτερο ήχο, καθώς η μίξη και το mastering έχουν γίνει στα θρυλικά Tico-Tico της Φινλανδίας!
Ακολουθεί το "Archos", ένα πολύ όμορφο τραγούδι, κινούμενο σε επικούς μελωδικούς Black Metal ήχους, το οποίο είναι και αφιερωμένο στο γιο της Tristessa και του Νίκου.
Το "Pan" με τον έντονο Folk χαρακτήρα του θυμίζει πολύ μπάντες όπως Κawir και σίγουρα θα αρέσει πολύ στους οπαδούς της ελληνικής σκηνής και όχι μόνο!
Στη συνέχεια το "Born in Sin", που σε ταξιδεύει στα θρυλικά 90's με ένα Paradise Lost πέρασμα στα φωνητικά και στις μελωδίες του.
Η ποιο έντονη συναισθηματικά στιγμή του δίσκου, γιατί υπάρχουν πολλές τέτοιες, ήταν στο άκουσμα του "In The Name Of Love (Sacrifice)", οι λόγοι πολλοί, πολλές από τις υπέροχες μελωδίες του είχαν γραφτεί από την Tristessa, πριν φύγει άδικα από την ζωή, η συμμετοχή του Ευθύμη Καραδήμα των Nightfall, The Slayerking είναι συγκλονιστική και μαζί με τον Νίκο κάνουν ένα ντουέτο που ανεβάζει το τραγούδι σε άλλο επίπεδο. Άλλος ένας λόγος ο οποίος συγκινήθηκα προσωπικά ήταν οτι το λιτό του videoclip καταφέρνει να περάσει τις δύσκολες στιγμές που έζησε η Tristessa και να θυμίσει σε όλους την μάχη που έδωσε.
O δίσκος ανεβάζει στροφές με το "Alles Black"  που θυμίζει παλιούς Sentenced. Εδώ να πούμε πως γενικότερα η δουλειά στις κιθάρες είναι εξαιρετική. Η ποιο δυνατή στιγμή του δίσκου έρχεται με το "Hell (Is A Place On Earth)" ένα περισσότερο Melodic Death τραγούδι.
Το "Emptiness" με την καθοριστική συμμετοχή του σπουδαίου Σάκη Τόλη των Rotting Christ είναι ένα πολύ διαφορετικό τραγούδι από αυτά που τον έχουμε συνηθίσει να τραγουδάει, που όμως καταφέρνει να το αναδείξει σημαντικά. Λίγο πριν το φινάλε υπάρχει το "Τristessa", με την μοναδική Ανδρονίκη Σκουλά και την εξωπραγματική φωνή της και με συνοδεία τον Νίκο και τις καθηλωτικές μελωδίες που παίζει από την ακουστική κιθάρα της Tristessa. Δύσκολα περιγράφεται αυτό το τραγούδι και τα συναισθήματα που προκαλεί. Πανέμορφο και το videoclip του που θα κυκλοφορήσει σύντομα η μπάντα.
Ο δίσκος κλείνει με το επίσης πασίγνωστο "I(Dead Inside)", σε μια εξίσου ανώτερη εκτέλεση από το αρχικό. Νομίζω όμως οτι αξίζει να σταθώ και στο εξώφυλλο του δίσκου, ζωγραφισμένο στο χέρι από τον Τimo Wuerz, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και με τις Αstarte αλλά και του θρυλικούς Νecromantia! Το εξώφυλλο απεικονίζει την Tristessa να την υποδέχονται στον Όλυμπο οι Θεοί!
Συνολικά εκτός του οτι έχουμε να κάνουμε με ένα album που πιστεύω οτι θα αρέσει στους φίλους του μελωδικού Black Metal ήχου, νομίζω οτι  τιμά μοναδικά την μνήμη και την κληρονομιά της Τristessa των Astarte και αυτό είναι πολύ σημαντικό!
ΑΘΑΝΑΤΗ!!

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου