Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

KAWIR: "Εξιλασμός" (Album Review)

Kawir από το "Ισόθεος" και μετά διανύουν σίγουρα την πιο παραγωγική εποχή της ομολογουμένως ένδοξης πορείας τους. To κοινό της λατινικής Αμερικής με την αγάπη του και την ενέργεια που μετέφερε στην μπάντα, τους έδωσε μια τόσο μεγάλη ώθηση ώστε ενάμιση χρόνο μετά το "Πάτερ Ήλιε Μήτερ Σελάνα", να έχουμε το νέο δίσκο που ονομάζεται "Εξιλασμός", ο oποίος είναι concept δίσκος, εμπνευσμένος όπως πάντα από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία. Το concept του δίσκου το αναλύει ο Therthonax στη συνέντευξη που μου παραχώρησε για το Under The Sign Of Metal και μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.
Εδώ λοιπόν θα σταθούμε περισσότερο στο μουσικό κομμάτι, που πιστέψτε με, έχει πολλά πράγματα να δώσει και πάει τους Kawir ένα βήμα μπροστά!!
Ο δίσκος ξεκινάει με το "Lykaon" και μετά τις κραυγές των λύκων ακούμε τα πρώτα riff, που είναι ξεκάθαρα επηρεασμένα από τους Black Sabbath, σε συνδυασμό με το γνώριμο παίξιμο των Kawir. Ακολουθεί το "Oedipus" και η τρίχα κάγκελο, με την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Kawir και σε συνδυασμό με τις Maiden μελωδίες, το τραγούδι μέχρι τέλους σε ωθεί για ένα ασταμάτητο headbanging. Στα συν, τα χορωδιακά φωνητικά του Αλέξανδρου από Macabre Omen!!! To "Tantalus" μπαίνει δυναμικά και είναι ένα τραγούδι που σίγουρα είναι ιδανικό για τις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, καθώς δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο από το πέρασμά του! Το "Thyestia Deipna" είναι σίγουρα ό,τι πιο ξεχωριστό έχουν γράψει ποτέ οι Kawir και πραγματικά σου δημιουργεί εικόνες και σε μεταφέρει όντως στην αρχαιοελληνική εποχή, κάτι που επιθυμεί η μπάντα σε κάθε της πόνημα.
Ακολουθεί το "Agamemnon", που είναι η τρανή απόδειξη γιατί οι Kawir είναι αυτοί που είναι, γράφοντας πραγματικά Black Metal ύμνους που προορίζονται για διαχρονικοί. Η συμμετοχή του Αλέξανδρου και εδώ, κάτι παραπάνω από εξαιρετική!! Ο δίσκος τελειώνει με το "Orestes", ένα άκρως μελωδικό τραγούδι με τις Maidenικές μελωδίες του και τα χαρακτηριστικά χορωδιακά "ΩΩΩ", τα οποία τα κάνει και πάλι ο Αλέξανδρος.
Συνολικά λοιπόν το "Εξιλασμός" είναι ανώτερο από τον προκάτοχό του, όχι μόνο μουσικά αλλά και στην παραγωγή.
Ένα από στοιχεία όμως που απογειώνουν το album, είναι οτι οι Kawir "βουτάνε" πάρα πολύ μέσα στο παραδοσιακό Heavy Metal, κάτι που έκανε ανέκαθεν η σκηνή μας, αλλά εδώ είναι ακόμη πιο εμφανές, καθώς μέχρι και Heavy Metal solo ακούμε στο "Orestes", κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε δίσκο της μπάντας!!! Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στο album, είναι η πολύ έξυπνη συνεργασία με τον Αλέξανδρο των Macabre Omen, που ανεβάζει level τη συνολική δουλειά! Όσοι δεν έχετε ακούσει το "Gods of War - At War", σπεύσατε!
Μέχρι τον επόμενο δίσκο των Kawir, που τον βλέπω να έρχεται πολύ σύντομα, βάλτε στο τέρμα τον "Εξιλασμό" και απολαύστε αυτόν τον εκπληκτικό δίσκο!     9,5/10 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου