Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

MALEFACTOR: "Sixth Legion" (Album Review)

Μια τεράστια έκπληξη περιμένει τους φίλους του επικού μελωδικού Death/Black Metal, καθώς η επιστροφή μετά από 4 χρόνια των βραζιλιάνων Μalefactor, είναι το λιγότερο εντυπωσιακή! Ο δίσκος σφύζει από ριφφάρες και Ηeavy Μetal μελωδίες και ο Lord Vlad τραγουδάει καλύτερα από ποτέ, με τα καθαρά του φωνητικά να κάνουν το δίσκο προσιτό και σε ανοιχτόμυαλους φίλους του Heavy Metal. Ακούστε για παράδειγμα το "The Styx River"!
Ο δίσκος δεν λέγεται τυχαία "Sixth Legion", καθώς είναι το έκτο studio album που ηχογραφεί η μπάντα από το 1991 έως σήμερα.
Η ίδια η μπάντα δηλώνει οτι αυτός ο δίσκος είναι η αναγέννησή της και αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, γιορτάζοντας έτσι τα 25 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκε αυτή η διαβολική συμμορία!!
Τα τραγούδια πραγματικά αποπνέουν κάτι το πολύ σκοτεινό και επικό αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παραγωγή που είναι σφιχτοδεμένη και δημιουργεί ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Τραγούδια όπως το "Sodom and Gomorrah" είναι απολύτως εθιστικά. Αν και χαρακτήρισα το ίδιο album ως μια έκπληξη για το ελληνικό κοινό, υπάρχει μια ακόμη, καθώς οι Malefactor διασκευάζουν μοναδικά το "Down at the Valley of the Great Encounter", των θρυλικών δικών μας Horrified, από το κλασικό "In the Garden of the Unearthly Delights"!! Μια διασκευή που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την κληρονομιά που έχει αφήσει η σκηνή μας!
Ακούγοντας τον δίσκο, αυτό που σου μένει στο μυαλό είναι ο συνδυασμός απόλυτης επικής μουσικής, που θα αρέσει σε οπαδούς συγκροτημάτων, όπως οι Doomsword, σε συνδυασμό με μελωδικό Black Metal, επηρεασμένο κυρίως από την σουηδική σκηνή. Αν μπορούμε να θεωρήσουμε μόνο μια μπάντα ως επιρροή των Malefactor, φυσικά και αυτή είναι οι Dissection, ακούστε για παράδειγμα το πέρασμα στη μέση του τραγουδιού "Stygia" και θα καταλάβετε. 
Δυναμικό come back λοιπόν για τους Malefactor, που αξίζει να ακούσετε!    9/10 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου