Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

CRADLE OF FILTH: "Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay" (Album Review)

Το ότι ο πολυτάλαντος Dani Filth διανύει μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας το καταλάβαμε και από το περσινό πολύ καλό album των Devilment: "II - The Mephisto Waltzes", που απ' οτι φάνηκε τον βοήθησε στο να ξεσκαρτάρει ποιες ιδέες αρμόζουν καλύτερα για τους Cradle Of Filth.

Από το ντεμπούτο τους album, "The Principle of Evil Made Flesh", έως και το "Midian", τα album τους χαίρουν καθολικής αποδοχής. Από εκεί και πέρα την δισκογραφία τους την στιγμάτισε το "Nymphetamine", ένα album που μισήθηκε από τους παλιούς οπαδούς, αλλά έφερε πάρα πολλούς καινούριους στις τάξεις του συγκροτήματος.
Το άσχημο για την μπάντα είναι οτι εγκλωβίστηκε σε αυτό το στυλ παιξίματος και χάθηκε το στοιχείο της έκπληξης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν αδύναμες στιγμές, όπως το "Thornography" και κάποιες πολύ καλές όπως το "Darkly, Darkly, Venus Aversa". Εδώ θα ήθελα να πω οτι ένα αδικημένο album είναι το "Godspeed on the Devil's Thunder", που εσωκλείει αυτό που πρεσβεύουν οι Cradle of Filth, σε μέγιστο βαθμό.

Αυτή τη φορά όμως το "Cryptoriana" βγάζει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, αυτό που περιμένει κάποιος από τη μπάντα, το να σε βάλει στον δικό της κόσμο και να σε ταξιδέψει σε γοτθικές εποχές. Θα μου πείτε δεν είναι πάλι μια από τα ίδια;
H απάντηση είναι πως το album, με τον δικό του τρόπο, ακούγεται συμπαγές και για ένα λόγο διέπεται από έναν φρέσκο αέρα, που οφείλεται στην  απόδοση του κιθαριστικού διδύμου Richard και Marek 'Ashok' Smerda, οι οποίοι κεντάνε σε όλον τον δίσκο!!

Ακούγοντας πρώτη φορά το "Heartbreak and Seance" και βλέποντας το εξαιρετικό Videoclip του, η αλήθεια είναι οτι ναι μεν ενθουσιάστηκα, αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, είναι οτι ποτέ η μπάντα δεν το είχε χάσει με το να βγάζει τραγουδάρες, το θέμα είναι στον υπόλοιπο δίσκο τι θα ακούσουμε και αυτά που ακούσαμε είναι πολλά και υψηλής ποιότητας, όπως το καθηλωτικό "Achingly Beautiful", το Maidenικό, "The Seductiveness of Decay" και φυσικά να μην ξεχάσουμε την συμμετοχή της μοναδικής Liv Kristine, η οποία έχει στιγματίσει με την φωνή της την μπάντα, εδώ την ακούμε στο "Vengeful Spirit".

Όλα τα τραγούδια του "Cryptoriana" είναι ένα και ένα και θα σας πρότεινα την Limited Digipak έκδοση, καθώς έχει ακόμη ένα εξαιρετικό τραγούδι, το "The Night at Catafalque Manor" και φυσικά την απίστευτη διασκευή στο "Alison Hell" των Annihilator.

Οι Cradle of Filth ακούγονται ξανά όπως τους αγαπήσαμε, ευχόμαστε στον μοναδικό Dani Filth ανάλογη έμπνευση και στη συνέχεια!   9/10

Δημήτρης Άγας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου