Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

OCEAN OF GRIEF: "Nightfall's Lament" (Album Review)

Οι Ocean Of Grief είναι μια Melodic Death Doom Metal μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε το 2014. Στις 26 Ιανουαρίου 2018 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Nightfall's Lament", μέσω της Rain Without End Records
Κρίνοντας λοιπόν από τον τίτλο και χωρίς να έχω προλάβει καν να βάλω τον δίσκο να παίζει, έχω αρχίσει να μπαίνω στο mood ότι θα ακούσω κάτι εξαιρετικό και οι προσδοκίες μου είναι αρκετά υψηλές, κάτι που δεν μειώθηκε σε καμία περίπτωση όταν πάτησα το play, αντιθέτως θεωρώ πως ήταν αντάξιο αυτού που περίμενα και ίσως και παραπάνω των προσδοκιών μου.
Το άλμπουμ αρχίζει να παίζει... το σκοτάδι πέφτει και ο θρήνος ξεκινά. Υπέροχες, θλιβερές, κιθαριστικές μελωδίες, διαδέχονται η μία την άλλη και δημιουργούν μια bittersweet ατμόσφαιρα. Τα φωνητικά, χαοτικά, ακριβώς όπως πρέπει, κάνουν αυτήν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο απόκοσμη.
Γενικότερα, θεωρώ πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ένα διαμάντι για τους λάτρεις του είδους. Δεν με κούρασε πουθενά, παρά τις άπειρες ακροάσεις που του έκανα, ίσα ίσα, που σε κάθε νέα ακρόαση με κέρδιζε όλο και περισσότερο. Προσωπικά με ταξίδεψε σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια, με ξεκάθαρες επιρροές από συγκροτήματα όπως: Slumber, Enshine και Saturnus, που προσωπικά υπερλατρεύω.
Απήλαυσα στο έπακρο το "Nightfall's Lament" και σίγουρα είναι ένα άλμπουμ που ήδη έχει μπει στη συλλογή μου και θα παραμείνει. Όσοι αγαπάτε το Melodic Death Doom Metal, επιβάλλεται να ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη κυκλοφορία των Ocean Of Grief επειγόντως, θα μαγευτείτε στον απόλυτο βαθμό. 
Απλά πανέμορφο άλμπουμ!   9/10


Βένια Λουτσοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου